Christophe Verkruysse wint Polderloop

Annemie Danneels won op de lange afstand bij de dames. (Foto ACR)
Redactie KW

In Oostkerke bij Damme vond zaterdag de Polderloop plaats, de laatste wedstrijd in het Vaart-loopcriterium.

Het recreatief loopcriterium is gratis en een initiatief van de sportraden en de sportdiensten van Beernem, Oostkamp en Damme. Naar aanleiding van de start van het nieuwe biljartseizoen organiseerde de Oostkerkse vereniging ‘Eendracht maakt macht’ een stratenloop in het mooie polderlandschap. De ruim honderd deelnemers konden kiezen tussen 3, 6, 12 of 21 km. Er werd gelopen in rondes van drie kilometer, al was het even wachten op de start van de twee laatste wedstrijden. Tijdens de inschrijvingen was iemand van het hoge podium gevallen. De mug kwam ter plaatse wat meteen voor vertraging zorgde.

Winnaars

Net als de twee vorige edities waren er veel triatleten die na een druk zomerseizoen nog eens alles uit de kast wilden halen en lopers die in het criterium hun laatste punten bijeen wilden sprokkelen. Ook Beverhout Atletiek Club (BEHO) uit Beernem was goed vertegenwoordigd. Op de 12 km kaapten zij dan ook de meeste prijzen weg. Bij de heren won Jens Franssens voor Marlon Claeys en Bart Aelvoet. Bij de dames was Veronique Coene het snelst voor haar clubgenote Marlies Demeersseman en de Tieltse Melissa Nobus.

Tijdens de halve marathon was er in de aanvangsfase een kopgroepje dat naarmate de wedstrijd vorderde ook uiteen viel. Christophe Verkruysse uit Oedelem deed er nog een versnelling bij en won onafscheidelijk in ruim één uur en een kwart voor Stefaan Derous uit Sint-Andries. Tom Vanhee uit Beernem werd derde.

Bij de dames ging de zege vrij gemakkelijk naar Annemie Danneels. De triatlete uit Knokke-Heist had bijna één ronde voorsprong op Nancy Debaene, die net als Jens Franssens laureaat werd in het Vaart-loopcriterium.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier