Chris Van Woensel schenkt Rik Snaet eerste zege in thuisrally

Redactie KW

De Rally van Staden kende een bewogen wedstrijdverloop waarbij Chris Van Woensel, genavigeerd door Stadenaar Rik Snaet, het hoofd koel hield en probleemloos naar de zege reed.

Tim De Bock profiteerde van de droge wegen tijdens de eerste ronde om de leiding in handen te nemen voor Vincent Verschueren. Tijdens de tweede omloop regende het pijpenstelen en nam Van Woensel de leiding over. De Bock verloor meer dan acht minuten toen hij zonder benzine viel terwijl Vincent Verschueren in de fout ging en zijn Citroën in een veld vast kwam te zitten. Van Woensel en Snaet realiseerden nog verschillende snelste tijden en wonnen uiteindelijk met meer dan drie minuten voorsprong. ” Chris blijft in alle omstandigheden kalm en kan als geen ander de valstrikken ontwijken. Dat heeft ons vandaag de zege opgeleverd,” aldus een gelukkige Rik Snaet.

Voorzichtige start

Bart Maes had naar goede gewoonte de Skoda Octavia WRC van BMA gehuurd : “We waren deze morgen te voorzichtig gestart maar aan Van Woensel konden we toch niet tippen. Vorig jaar verloren we hier nog de tweede plaats door een lekke band tijdens de laatste proef zodat dit voor ons een leuke revanche is.”

Bert Coene behaalde uiteindelijk de derde podiumplaats want zowel Lietaer(motor), Cornelis(van de weg), Snijers(motor) en Bal(koppeling) moesten vroegtijdig aan de kant. “Dit is de eerste maal met de nieuwe Mitsubishi en we kenden niet de minste problemen”, vertelde de Moorsledenaar.

Bij de Historics verloor favoriet Fredericq Delplace veel tijd door een verhitte motor zodat we een tweestrijd kregen tussen Toby Vandenberghe en Stefaan Stouf. “Ik heb meer dan een jaar niet meer gereden door problemen met mijn linkeroog. Dit was de ideale wedstrijd om ritme op te doen voor de komende Omloop van Vlaanderen,” aldus Nieuwpoortenaar Stouf. Toby Vandenberghe uit Wingene was verrast met zijn zege :”Ik had gedacht dat de Porsches op dit snelle parkoers de wet zouden dicteren maar tijdens de regenbuien konden wij een beslissende kloof slaan.” (FM)

Top 10:

1. Van Woensel-Snaet Subaru Impreza WRC

2. Maes-Dewickere Skoda Octavia WRC

3. Coene-Maveau Mitsubishi Lancer Evo X

4. Vermeirsch-Cnudde Ford Sierra Cosworth

5. Cracco-Verbaeten Ford Fiesta R5

6. Vandenberghe-Maes Opel Kadett (winnaar Historic)

7. Stouf-Erard Ford Escort

8. Cokelaere-Vanassche BMW M3

9. Depla-Santy Renault Clio R3

10. Tjoens-Balcaen Subaru Impreza