Chloë Beaucarne strandt op WK in halve finale

© BELGA
Redactie KW

Op het WK atletiek voor junioren in het Poolse Bydgoszcz was de halve finale voor Chloë Beaucarne het eindstation. Ze werd in haar reeks op de 100 meter horden vijfde en zette de 14de tijd van alle deelneemsters neer.

De 19-jarige atlete van AC Deinze liep met een tijd van 13.65 (+0.9m/s) haar op één na beste prestatie ooit in de laatste van drie reeksen. De Wit-Russische Elvira Herman won de reeks in 12.97 voor de Franse Laure Valette (13.23) en Taylon Bieldt (13.35) uit Zuid-Afrika.

Met een halve finale op het WK en een ferme besttijd kan de Meense alvast terugblikken op een meer dan geslaagde campagne. “Voor aanvang van deze halve finale hoopte ik om mijn besttijd scherper te stellen”, reageert Chloë. “Daarnaast was het doel om de top vijftien te bereiken. Ik werd veertiende dus is mijn missie geslaagd. Nu staan er nog enkele 200 meters op het programma om de uithouding op peil te houden. Normaal kom ik ook nog in actie op de Memorial Ivo Vandamme in september. Het volgende doel is het EK beloften volgend jaar, ook al in Polen. Mijn vertrouwen is alvast groot en de honger is groot om ook dan terug aanwezig te zijn”, besluit Chloë Beaucarne.

(ELD – foto Belga)