Charline Vanneste en Kenneth Vandendriessche winnen Lenteloop in Oudenburg

Redactie KW

Er kwamen 459 deelnemers opdagen voor de tiende editie van de Lenteloop.

Na de jeugdwedstrijden op de piste stonden 156 deelnemers aan de start van de 5,3 kilometer jogging van de tiende Lenteloop in Oudenburg. De zege ging naar Kelly Jacques bij de dames en naar Bart Bleyaert bij de heren.

Geen maat op Charline Vanneste

Om 16 uur ging de 10,7 kilometer prestatieloop van start met 303 deelnemers. Bij de dames was er weinig tegenstand voor favoriete Charline Vanneste uit Izegem, die ook dit jaar haar zinnen heeft gezet op de eindzege van het Scott2Run Criterium. Vanneste had na één ronde al een halve minuut voorsprong op concurrente Marleen Vandenbrouck. In de tweede ronde liep ze nog verder uit en ze finishte in 39’10”, bijna twee minuten beter dan Vandenbrouck. Sabine Dejaeghere, met zus Veerle als gangmaker, finishte als derde.

Kenneth Vandendriessche bevestigt favorietenrol

Bij de heren loste de favoriet, de jonge duatleet Kenneth Vandendriessche uit Ruddervoorde, de hoge verwachtingen in. Na de eerste ronde had hij honderd meter voorsprong op Karel Moerman uit Diksmuide. Vandendriessche hield er een stevig tempo op na en finishte in 33’56”. Karel Moerman werd tweede op 22 seconden, Pieter Vanroose uitWoumen was derde op 46 seconden Winnaar Vandendriessche is een oud-voetballer en is sinds drie jaar overgestapt naar duatlon en triatlon. Hij is semiprof en verdedigt op zondag 13 april zijn Europese beloftentitel in het Nederlandse Horst. Hij hoopt ook bij de seniores in de top vijf te finishen.

(FRO)