Charline Vanneste en Dieter Brouckaert winnen de 10 km van Gistel

Het podium van de 10 km van Gistel: Charline Vanneste, Heidi Depoorter en Sabine Dejaeghere met Dieter Brouckaert, Karel Moerman en Pieter Vanroose, geflankeerd door Annie Cool en burgemeester Bart Halewwyck.
Redactie KW

De Gistelse Joggingclub kreeg zaterdag 43 kinderen en 308 volwassenen aan de start van hun jaarlijks loopevenement met drie jeugdlopen, de 5 km jogging en de 10 km prestatieloop.

De 5 km jogging werd gewonnen door Marieke Dejaegher en Baptiste Alleman.

Op de 10 km was er bij de dames nauwelijks concurrentie voor favoriete Charline Vanneste (Izegem), winnares vorig jaar en ook eindwinnares van het Scott 2 Run Criterium 2013. Ze won vlot in 37’56” en had bijna drie minuten voorsprong op Heidi Depoorter die Sabine Dejaeghere in de spurt klopte voor de tweede plaats.

Bij de heren voerde het kwartet Brouckaert, Moerman, Vanroose, Vanslambrouck de forcing van in de eerste kilometers. Karel Moerman, leider in de tussenstand 2014, probeerde enkele keren aan te vallen, maar Molenloper Dieter Brouckaert uit Zerkegem volgde. Bij de doortocht na 5 km had het duo Vanroose-Vanslambrouck 100 meter achterstand. In de slotkilometer zette Brouckaert een tandje bij en won in 32’31”, vier seconden sneller dan Karel Moerman. Pieter Vanroose, die overgestapt is van MACW naar Dapalo, won de spurt voor de derde plaats voor Vanslambrouck. Misha Declerck (Ichtegem) en Bart Bleyaert pakten plaatsen vijf en zes, voor junior Maxim Kerremans.

De volgende wedstrijd van het Scott2 Run criterium is op woensdag 28 mei in Jabbeke.

(FRO)