Charline Vanneste en Dieter Brouckaert winnen 27ste editie Record Bank Run Lombardsijde

We zien burgemeester Janna Rommel-Opstaele met Charline Vanneste en Lies Deruddere voor de start van de 10 km. © FRO
Redactie KW

De organisatoren van de Record Bank Run in Lombardsijde mochten 52 kinderen voor de jeugdlopen registreren, 128 deelnemers voor de 5 km en 415 sportievelingen voor de prestatieloop van 10km.

Favorieten Charline Vanneste (Meulebeke) en Dieter Brouckaert (Zerkegem) losten de verwachten in en hernieuwden hun zege van vorig jaar op de 10km.

Op de 5 km stonden verrassend twee winnaars op het podium bij de heren. Benny Fisher (Bredene) domineerde de wedstrijd, maar werd even over halfweg de verkeerde weg opgestuurd. Toen hij dat besefte was achtervolger Sam Lepoutre (Rumbeke) al een eind voorop. In de slotkilometer kwam Fischer nog dicht bij Lepoutre, maar hij sneuvelde toch op elf seconden. De organisatoren toonden begrip voor de klacht van Fischer en huldigden twee winnaars. De derde plaats was voor Panphiel Paryn uit Vleteren.

Bij de dames stond geen maat op Heidi Hertveldt (Oostende), die als elfde over de streep liep en bijna vijf minuten voorsprong had op de tweede dame, Falke Duprez uit Lombardsijde.

Op de tien kilometer maakten favorieten Dieter Brouckaert en Charline Vanneste er een doorgedreven training van. De turnleraar uit Zerkegem (34’05”) moest zich niet forceren om Stephen Soetaert (Otegem) met 15 seconden te kloppen. Karel Moerman (Diksmuide) werd derde op 19 seconden, triatleet Jurgen Boterberge (Torhout) vierde op 1’34”. Charline Vanneste liep de 10 km in 39’19” en finishte als 25ste van het pak. Lies Deruddere (Wevelgem) had als tweede dame bijna drie minuten achterstand.

(FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier