Centrum van Monteberg Short Rally verhuist naar Wijtschate

Filip Pyck won vorig jaar met een halve seconde voorsprong op Steve Bécaert. © VDB
Redactie KW

Op zondag 7 mei presenteert vzw Superstage zijn eerste grote evenement van het seizoen: de 45ste Station Le Seau Monteberg Short Rally. Zoals de naam doet vermoeden, wordt de beroemde rallysprint dit jaar uitgebreid naar een echte Short Rally met twee verschillende klassementsproeven.

“Het rallycentrum en het servicepark verhuizen van het gezellige Dranouter naar het al even gastvrije Wijtschate”, laat de organisatie weten in een persbericht. “Het headquarter zal zich bevinden in Ontmoetingscentrum De Klaverhulle in de Schoolstraat in Wijtschate. De Short Rally telt twee verschillende klassementsproeven. De gekende proef van 8,10 kilometer over de Monteberg blijft ongewijzigd. Deze proef wordt vier keer afgewerkt. Vervolgens rijden de deelnemers naar de Brandhoek voor KP Busseboom, een nieuwe chronorit van 8,44 kilometer die drie keer afgewerkt zal worden. De totale afstand van de Short Rally bedraagt 114,7 kilometer, waarvan 57,84 kilometer tegen de chrono afgewerkt zullen worden.”

Voorbereiding op Ypres Rally

Vorig jaar ging de overwinning met een halve seconde verschil naar Filip Pyck, maar de streekpiloot mag zich dit jaar aan serieuze concurrentie verwachten. De Short Rally van de Monteberg wordt door veel piloten beschouwd als de ideale voorbereidingswedstrijd voor de Kenotek Ypres Rally. Het parcours in Heuvelland en Poperinge is heel representatief voor de klassieker in juni. Aangezien het Brits kampioenschap straks te gast is in Ieper, worden ook een aantal Britse toppers aan de start in Wijtschate verwacht voor een eerste kennismaking met de verraderlijke proeven in de Westhoek. De inschrijvingen zijn geopend. Er is plaats voor 150 deelnemers.