Cedric Nuytinck winnaar 20ste editie Ostend Masters

Het erepodium van de 20ste Ostend Masters, met de acht 'artiesten' en de tevreden organisatoren. © FRO
Redactie KW

Zestig jaar TTC Drive, veertig jaar Internationaal Tafeltennistornooi en twintig jaar Ostend Masters: dat verdiende een speciale editie. Dat is het ook geworden. In een nokvol sportcentrum, met een enthousiast publiek werd show gegeven van de bovenste plank. Uiteindelijk ging de zege naar de beste Belg, Cedric Nuytinck.

De Ostend Masters begonnen al goed met de kwalificatie van Robin Devos en Laurens Devos. Via het internationaal druk bezette A-tornooi in de namiddag, konden ze hun namen toevoegen aan de top-acht. In de kwartfinales ging Laurens kansloos onderuit tegen Assar Omar, WR 23 uit Egypte. Ook Robin sneuvelde met 0-4 tegen de Zweed Kristian Karlsson, WR 24. De Oekraïner Kou werd de derde halve finalist met een 4-0 zege tegen Anton Kärlberg, WR 80. Cedric Nuytinck zorgde voor de aangename verrassing door Bastian Steger, winnaar van 2017, in zeven spectaculaire sets te verslaan met 4-3.

Nuytinck ging in de halve finales op zijn elan door. Hij klopte Assar Omar met 4-1 na een technisch perfecte wedstrijd. De andere halve finale was er één om duimen en vingers af te likken. Kou Lei en Karlsson maakten er een show van met lange rally’s en ongelooflijke returns van ver achter de tafel. De laatste set eindigde op 17-15.

Uiteindelijk stootte Karlsson door met 4-3 naar de finale tegen ‘koele kikker’ Nuyrinck. De 25-jarige nummer één van België, actief in de Franse competitie, won die spannende finale met 4-1, tot groot enthousiasme van het publiek en zijn vele fans.

(FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier