Cédric Cherain wint Spa Rally, Stefaan Prinzie pakt Historic-winst

19/03/17 om 11:40 - Bijgewerkt op 21/03/17 om 21:07

Cédric Cherain heeft een tumultueuze editie van de Spa Rally gewonnen. Jochen Claerhout finishte als eerste West-Vlaming in de tweede BK-manche, Stefaan Prinzie was de beste bij de Historics.

Cédric Cherain wint Spa Rally, Stefaan Prinzie pakt Historic-winst

De Spa Rally leek een kolfje naar de hand van Kevin Abbring (Peugeot 208 R5) te worden. De jonge Nederlander verzamelde al snel een mooie voorsprong, tot hij zaterdagmiddag aan de kant moest met een afgebroken wiel. Kris Princen nam in zijn Skoda Fabia R5 het commando over en leek goed op weg naar een tweede BK-zege dit seizoen. De Limburger maakte echter nog een koprol in de slotproef, waardoor Cédric Cherain (Citroën DS3 RRC) in extremis met de zege aan de haal ging. De Luikenaar had aan de finish zo'n zes minuten voorsprong op Benoit Alllart (Skoda Fabia R5).

Vincent Verschueren (Skoda Fabia R5) reed samen met de Kortrijkse Veronique Hostens naar de derde plek en de leidersplaats in het kampioenschap. De Oost-Vlaming liet heel wat tijd liggen na enkele lekke banden en een rondje teveel op de rondkoers in Francorchamps, maar maakte mede dankzij de vele opgaves nog een mooie remonte. Daarvoor lagen ook Martijn Wydaeghe en Bram Eelbode als copiloten van respectievelijk Chewon Lim (Hyundai i20 R5) en Kevin Demaerschalk (Citroën DS3 R5) even op koers voor een podiumplaats. Revelatie Lim kreeg echter af te rekenen met een afgebroken wiel, terwijl Demaerschalk de handdoek moest werpen na problemen met de elektronica.

Dubbelslag voor Prinzie

De afvallingsrace in Spa spaarde ook de West-Vlaamse piloten niet, want zowel Melissa Debackere (Skoda Fabia R5) als Pieter-Jan Maeyaert (Ford Fiesta R5) gingen van de baan. Jochen Claerhout (Porsche 997 GT3) wist zo op te schuiven naar een knappe zesde plek. Pierre Vauterin (Peugeot 208 R2) uit Kortrijk finishte als 15de en derde in het Junior BRC.

Bij de Historics nam Stefaan Prinzie op vrijdagavond (Opel Ascona 400) de beste start. Zaterdag moest hij in de regen al snel het hoofd buigen voor Robin Maes in zijn BMW M3. De Kortrijkzaan had bijna een minuut voorsprong verzameld tot hij net voor het ingaan van de slotronde van de baan ging. Prinzie kon met ruime voorsprong controleren en won uiteindelijk met bijna vier minuten bonus op Sébastien Cuvelier (Ford Escort MK 2). De Houthulstenaar trekt als leider in het kampioenschap naar de volgende manche in Tielt.

(JDH)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!