Camille Bouden duikt onder limiet voor EK junioren

© BELGA
Redactie KW

In het Antwerpse zwembad Wezenberg vond afgelopen weekend het Vlaams kampioenschap zwemmen vanaf vijftienjarigen plaats.

Camille Bouden (Zwemclub Bruinvissen Diksmuide) was op vrijdag in de reeksen goed voor een tijd van 4:19’92” op de 400 meter vrije slag. Ze zwom op die manier de limiet voor een deelname aan het EK junioren in Netanya in Israël (28 juni- 2 juli). Boudens tijd op de 400 meter vrij volstaat voor deelname aan het EK voor junioren in Israël. De kwalificatie moet wel nog worden bevestigd door een nationale sportcommissie. In de finale 200 meter vrije slag en 200 meter wisselslag werd ze derde, op de 800 meter vrije slag (15-16 jaar) behaalde ze goud.

Straffe Bonnet

Jasper Aerents zwom voor het Brugse BZK naar goud op de 50 meter en de 100 meter vrije slag. Eva Bonnet, een 17-jarig toptalent op de lange afstand en sedert begin dit jaar lid van BZK omdat ze de Waalse zwemfederatie ruilde voor de Vlaamse, zwom tevens een limiet voor het EKJ, op de 400 meter vrije slag (4:17’14”).

Op de 1.500 meter vrije slag deed Bonnet nog beter. Ze zwom naast de EJK ook de WJK limiet en als nieuwbakken Vlaming in 16:32’28” een nieuw Vlaams record. Bonnet behaalde vrijdag ook het kwalificatieminimum op de 5km voor het EK en WK in open water. Mathieu Mattelaer (DM) uit Zwevegem zwom eveneens een sterke tijd en kon zich daarmee enkel tevreden stellen na zijn schouderoperatie van vorige zomer.

Fanny Lecluyse (DM) was met 31’87” het snelst op de 50 meter schoolslag. Ze bleef echter onder haar nationaal record. Edith Mattens (Kortrijkse Zwemkring) was op de 800 meter en 1.500 meter vrije slag (vanaf 19 jaar) goed voor een eerste plaats. Justine Brissinck (ROSC) versloeg haar provinciegenote Karo Bourgeois (COAST) op de 400 meter wisselslag. IndraVandenbussche (BZK) zwom op haar beurt een knappe A-finale met een tweede plaats op de 50 meter rugslag, na Jade Smits.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier