Buren verwelkomen wereldkampioen Niels Van Zandweghe

Redactie KW

Niels Van Zandweghe (Brugse Trimm- en Roeiclub) werd in Rotterdam wereldkampioen roeien bij de U23 in de lichte skiff. En dat is de buren niet ontgaan.

Bij zijn thuiskomst werd hij in zijn straat Koetelwijk in Brugge hartelijk ontvangen door de buurtbewoners. Zij organiseerden met de medewerking van enkele plaatselijke sponsors een klein volksfeest, met drank en hapjes. Zelfs een ijskar kwam langs. De straat werd afgezet en aangekleed met de nationale driekleur, foto’s van de 20-jarige wereldkampioen en enkele spandoeken. Francine Jonckheere is als overbuur van Niels één van de initiatiefnemers. “Het is niet alledaags dat je een wereldkampioen in je straat hebt en wij konden dit niet ongemerkt laten voorbijgaan. Er wordt niet veel voor die roeiers gedaan en Niels en zijn ouders moesten alles zelf betalen om naar Rotterdam te gaan. Als eerbetoon hebben we dit georganiseerd.”

Buurtbewoners uit de Koetelwijk, de Graaf de Meûlenaerelaan en een deel van de Dudzeelsesteenweg werden uitgenodigd, net als zijn familie en leden van zijn roeiclub. De wereldkampioen was alvast verrast bij zijn thuiskomst. Hij mag nu aan studeren denken, want begin september heeft hij in zijn opleiding sportmanagement drie herexamens af te leggen.

(ACR – Foto ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier