BSC succesvol op Vlaams kampioenschap shorttrack

Daphne Merlevede is Vlaams kampioen bij de dames senior A. (Foto ACR) © (Foto ACR)
Redactie KW

Op de ijspiste van het Boudewijnpark in Brugge had het Vlaams kampioenschap shorttrack plaats. Om diverse redenen ontbraken enkele topfavorieten of leden van de nationale ploeg die op het Europees kampioenschap in Dresden actief waren, zoals Bruggeling Rino Vanhooren en Alexandra Danneel uit Zandvoorde, beiden lid van BSC.

De plaatselijke Boudewijn Schaats Club (BSC) was op die manier met zestien leden op het Vlaams kampioenschap aanwezig, goed voor vijf titels.

Bij de seniores A ging het goud naar Daphne Merlevede bij de dames. Bij de heren was Robin Verhooghe sterker dan zijn clubgenoot David Danneel. Amber Hazenberg werd eerste bij de Dames senior B voor Nienke De Jong en Marieke Slembrouck of een volledig podium van BSC.

Het zilver bij de Heren senior B was voor Ian Van de Gehugte. Noah Bouve eindigde tweede bij de beloften E, net als Warre Van Damme (Juniores C) en Marie Keukeleire (Juniores B). Bij de masters tenslotte was er een Vlaamse titel voor Geert De Jonghe.

Trainer Franky Vanhooren reageert alvast trots op deze resultaten. “Ons aflossingsteam met Daphne, Robin, David en Ian was sneller dan het Gentse viertal. Ook dat is mooi.”

(ACR – Foto ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier