Bryan Vantornhout wint eigen internationaal rolstoelhockeytornooi in Rekkem

Foto XC
Redactie KW

Rolstoelgebruiker Bryan Vantornhout maakt al tien jaar deel uit van het Nationaal Tea??m rolstoelhockey van België en slaagde erin om dit weekend een eigen internationaal tornooi te organiseren.

Aan het tornooi in Rekkem namen teams uit Nederland, Tsjechië, Zwitserland en België deel. De finale werd beslecht tussen de nationale teams van België en Zwitserland, maar België won met glans het tornooi.

Topniveau

Ondanks de spierziekte van Becker draait Bryan nog steeds mee op topniveau.

“Het werd een schitterend tornooi. Alles verliep vlekkeloos en mijn droom werd aldus werkelijkheid”, glundert de 26-jarige man. Bryan Vantornhout werd geboren met de ziekte van Becker, een ongeneeslijke spierziekte. Patiënten die aan de ziekte lijden, maken een bepaalde stof niet aan, waardoor hun spieren langzaam afsterven. Kenny, de oudere broer van Bryan, die aan dezelfde ziekte leed, is vier jaar geleden gestorven. De spierkracht van Bryan neemt ook af, maar hij is bijzonder trots dat hij nog altijd zijn geliefde sport kan uitoefenen. Samen met een team van veertien vrijwilligers werd het internationaal rolstoelhockeytornooi dit weekend georganiseerd.

(xc-foto’s xc) ?

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier