Brugse snookerspeelster Cathy Dehaene op de valreep door op WK in Doha

Redactie KW

Cathy Dehaene heeft zich vrijdag in het Qatarese Doha op de valreep voor de zestiende finales van het wereldkampioenschap snooker geplaatst.

De 51-jarige Brugse verloor haar eerste drie groepswedstrijden, maar een 3-2 zege in haar laatste wedstrijd tegen de Australische Kerry De Pradines volstond nog net voor een plaats bij de laatste twintig.

Om een plaats in de achtste finales geeft Dehaene de Singaporese Charlene Chai partij. Bij winst volgt een duel met de Thaise Nutcharat Wongharuthai. Titelverdedigster Wendy Jans kwam als achtste reekshoofd uit de groepsfase en plaatste zich zo rechtstreeks voor de achtste finales. Ze staat daarin tegenover de Letlandse Tatjana Vasiljeva. Die hield Jans in 2012 van de Europese titel door haar in de finale met 5-4 te verslaan. In vier andere duels op EK’s en WK’s nam Jans wel de maat van de Letlandse.

Jans jaagt een zesde wereldtitel na in de Qatarese hoofdstad. Ze won het WK in 2006, 2012, 2013, 2014 en 2015. Dit jaar kroonde ze zich al voor de tiende keer tot Europees kampioene en voor de veertiende keer tot Belgisch kampioene.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier