Brugse roeiers Bert Verkest en Niels Van Zandweghe vestigen nieuw record

Niels Van Zandweghe. © ACR

Bij de Gentse Roei- en Sportvereniging vond zaterdag het Vlaams kampioenschap op de ergometer plaats, ook wel eens droog roeien genoemd. Bruggelingen Bert Verkest en Niels Van Zandweghe verbeterden elk het nationale record.

Voor de roeiers in ons land zijn er nog geen wedstrijden op het water. Er zijn wel testen om aan te tonen hoe ze de wintertrainingen doorstaan hebben. Voor studerende atleten niet zo evident, gezien de voorbije semesterexamens. Eén van die testen is het open Vlaams kampioenschap roei-ergometer, wat zaterdag voor de tiende keer in Gent plaatshad. Meer dan 160 roeiers en roeisters uit zeventien Belgische clubs namen deel. De atleten moesten 2.000 meter roeien op indoortoestellen.

Niels Van Zandweghe (Brugse Trimm- Roeiclub) zette een knap resultaat neer in de categorie mannen tot 75 kg. Hij zorgde met 6:09.30 voor een nieuw Belgisch record. Een verbetering van maar liefst drie seconden op het vorige. Bij de junior mannen 18 jaar was ook Bert Verkest (Kon. Roeivereniging Brugge) met 6:09.50 goed voor een verbetering van het nationale record.

In de wedstrijd bij de mannen eindigde Hannes Obreno (BTR) tweede op drie seconden van de Brusselse winnaar Jean-Benoit Valschaerts. Pierre De Loof (KRB) werd derde. De strijd bij de dames werd gewonnen door Annick De Decker.