Brugse kwarttriatlon schot in de roos

Winnaar Pieter Heemeryck. © (Foto GD)
Redactie KW

Zaterdagnamiddag rond 17.15 uur werd het startschot van de stilaan traditionele Brugse kwarttriatlon voor de vijftiende maal gegeven. Er werd gezwommen vanaf het Sasplein tot aan de Carmersbrug, gefietst langs het kanaal Brugge-Oostende met als verste punt de Plassendaalse brug en gelopen door de binnenstad.

Bij de heren zorgde Pieter Heemeryck uit Vilvoorde voor de prestatie van de dag. Hij kwam als eerste uit het water na net geen 11 minuten, hij fietste de 45 kilometer in 1 uur en 45 seconden en liep de 10 kilometer in 31 minuten en 37 seconden. Met een totaaltijd van 1 uur en 45 seconden 37 honderdsten bleef hij de ganse wedstrijd aan de leiding om met een slordige vier minuten de tweede Stenn Goetstouwers uit Wuustwezel het nakijken te geven. Een minuutje later werd Geert Lauryssen uit Brecht derde. De eerste West-Vlaming werd Pamphiel Pareyn uit Waregem die zeven minuten achterstand had op de winnaar.

Camiel Vandenbussche uit Brugge Sint-Kruis werd zevende.
Camiel Vandenbussche uit Brugge Sint-Kruis werd zevende.© (Foto GD)

Bij de dames kregen we toch nog een West-Vlaamse medaille. Daar zorgde Ine Couckuyt uit Lauwe voor met een tweede plaats. In een spannend duel moest ze echter de duimen leggen voor Joke Coysman uit De Pinte. Ze kwam wel als eerste dame uit het water maar moest in het fietsen en lopen haar meerdere erkennen. Coysman finishte na 2 uur 5 minuten en 6 seconden. Veertig seconden later was het de beurt aan de dame uit Lauwe om de eindmeet te bereiken. Lore Vanclooster uit Leuven behaalde vijf minuten later brons.

Brugse kwarttriatlon schot in de roos
© (Foto GD)

Er waren ook een recordaantal deelnemers in trio. Bij de dames won het team Antiva, tweede werd ‘ip’t gemak’ en derde was Renders_bis. Bij de heren zegevierde het team Rambo voor ‘trio 12BO4 en ‘Team Bank Delen’.

(GD – Foto’s GD)