Brugse kunstschaatser Ruben Blommaert maakt sterke seizoensstart

Ruben Blommaert schaatste in zijn tweede thuisstad Oberstdorf voor het eerst een wedstrijd met Mari Vartmann. © Foto Ralph Man
Arjan Desante
Arjan Desante Medewerker KW

De Bruggeling, die tegenwoordig in het Duitse Oberstdorf woont, werkte samen met Mari Vartmann de Nebelhorn Trophy af. Het nieuwe schaatsduo liet er meteen een uitstekende prestatie optekenen.

Ruben Blommaertwerkte afgelopen weekend de Nebelhorn Trophy af, zijn eerste wedstrijd samen met Mari Vartmann. De 23-jarige Brugse kunstschaatser en zijn partner maakten er een uitstekend seizoensdebuut, want in de korte kür kregen ze van de jury de tweede beste score. Ze moesten enkel de olympische kampioenen voor zich dulden. In de vrije kür en het eindklassement eindigden ze in Oberstdorf op de vierde plaats. Blommaert en Vartmann hebben in Oberstdorf hun vaste trainingsbaan en spraken dan ook van een halve thuismatch.

“Lieten toch nog enkele punten liggen”

“We hebben bereikt wat we wilden, namelijk starten met een sterke wedstrijd”, liet het duo via hun Duitstalige fanpagina op Facebook optekenen. “Dit is voor ons beiden een grote stap voorwaarts en we zijn trots op de prestatie, maar toch lieten we nog enkele punten liggen. Met die gedachte begonnen we dinsdag opnieuw te trainen om te verbeteren. We kijken nu al uit naar onze verdere wedstrijden dit seizoen.”

In hun eerste competitiejaar mikt het schaatsduo vooral op het Europees kampioenschap, omdat ze nog niet de vereiste punten hebben om aan Grand Prix-wedstrijden deel te nemen. Op langere termijn zijn de Olympische Winterspelen het hoofddoel.

(AD)

https://www.youtube.com/watch?v=HsDWDcViC0g

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier