Brugse jongens grijpen in het roeien net naast een medaille

Sander De Witte, Bert Verkest, Matthias Rabaey, Cedric Burggraeve en Louise Daenekindt zorgen in Hongarije voor een Brugse inbreng. © ACR
Redactie KW

Op het officieuze EK voor de jeugd in Hongarije Louise Daenekindt van de Koninklijke Brugse Roeivereniging roeide in een boot met acht naar het goud. Pak Oostendenaars goed voor brons.

De Belgische dames wonnen de A-finale in de acht met stuurman op de Coupe de la Jeunesse of het officieuze EK voor de jeugd in het Hongaarse Szeged in 6:36.86. Louise stapte er in een boot met Leen Muyshondt, Chloé Zulke, Valerie Focque, Claire Henin, Ilse Vandenhouweele, Amber Van Lint en Axelle Boels. Groot-Britannië en Frankrijk werden respectievelijk tweede en derde.

Tom De Borger, zoon van vice-Olympische kampioene Annelies Bredael, won het goud in skiff. Marlon Colpaert (KRNS Oostende) zette samen met Calvin Govaert de medailleoogst voort met brons in de dubbeltwee. Zij waren minder dan één seconde te traag voor zilver, dat de Polen Zwertowski en Puzyna op zak staken. Het goud ging naar de Italianen Giarre-Caldonazzo, die meer dan een lengte voorsprong hadden.

Ilse Vandenhouweele, ook van de club uit Oostende, en de Antwerpse Chloë Zulke volgden het voorbeeld van Colpaert en Govaert en werden eveneens derde in de dubbeltwee en dat op amper tachtig honderdsten van het zilver.

De acht met stuurman voor jongens, de slotwedstrijd en koninginnenrace van de eerste volledige wedstrijddag, bracht voor België niet het verhoopte resultaat. Onze landgenoten werden vierde. Zij strandden op 94 honderdsten van een podiumplaats. Toch een kleine domper op de feestvreugde maar zondag krijgen de junioren een nieuwe kans.

We mogen nu al spreken van één van de sterkste delegaties ooit op de Coupe de la Jeunesse. In die boot met acht zitten ondermeer Cédric Burggraeve (Brugse Trimm- roeiclub), Bert Verkest, Sander De Witte en Matthias Rabaey (KR Brugge).

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier