Brugse hockeydames winnen een eerste keer

Redactie KW

In de eredivisie van het dameshockey won de Koninklijke Hockey Club Brugge een eerste keer dit seizoen. De promovendus moest daar zeventien speeldagen op wachten.

KHCB, voorlaatste in de stand, won met 0-2 in Waver bij rode lantaarn Lara. “We zijn uiteraard zeer tevreden met onze eerste driepunter. En het was verdiend”, zegt speelster Eléonore Fonck. De eerste goal van KHCB viel in de tweede helft. Het was meteen de eerste veldgoal van het jaar. Ann-Sofie Coene gaf een pas ter hoogte van het strokepunt aan Cinda Sosa die de bal goed aannam en binnen schoot. De tweede goal viel op het einde van de match. Lara had niets meer te verliezen en ze besloten in de laatste vijf minuten om hun doelrvrouw van het veld te halen om een extra veldspeler te hebben. “Elise Dauw gaf mij daarop een pas waarbij ik in de circle geraakte en een pc veroorzaakte. Rochi Broccoli kon makkelijk de goal scoren met een sleep in de netten, gezien de keeper niet aanwezig was”, weet Eléonore.

De Brugse dames blijven voorlaatste met vijf punten. Volgend weekend spelen ze thuis tegen Leuven. “Het is haalbaar om punten tegen hen te pakken. Met extra vertrouwen uit onze match van vandaag kunnen we zeker iets doen”, besluit Eléonore Fonck.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier