Brugse en Oostendse roeiclubs grijpen titels op BK lange boten

26/09/16 om 09:45 - Bijgewerkt om 09:43

Het voorbije weekend werd in Hazewinkel geroeid op het Belgisch kampioenschap lange boten. Zowel de Koninklijke Roeivereniging Brugge, de K.R.N.S. Oostende als de Brugse Trimm-en Roeiclub tekende present

Brugse en Oostendse roeiclubs grijpen titels op BK lange boten

© ivansmuk

In de dubbel vier bij de junioren mannen was er net als vorig jaar goud voor de KRB, met Sam Huys, Sander De Witte, Bert Verkest en Tibo Vyvey. Dit viertal had drie seconden voorsprong op een Oostends viertal met ondermeer Marlon Colpaert en Liam Beerlandt. De dag voordien waren de rollen omgekeerd en waren de Oostendenaars in vier zonder met Vladislav Goloivanenko en Wout Catrysse sneller dan de KRB.

De Brugse club scoorde ook in de dubbel vier bij de masters dames met Emmy Surmont, Ann Peeters, Frederique De Koster en gewezen Olympisch roeister Marie-Anne Vandermoere

K.R.N.S.O. was goed voor enkele ereplaatsen, maar behaalde in de vier zonder dan weer nationaal goud met Ilse Vandenhouweele, Emma Vanparys, Megan Edwards en Luca Colpaert. Bij de jeugd werd tevens geroeid. In de dubbel twee junior mannen twaalf jaar waren Bram Decraecke en Thim De Blauwe het snelst. Eline Van Loke won in lichte skiff.

De Brugse Trimm- en Roeiclub (BTR) verlengde zondag hun titel in de dubbel vier met Hannes Obreno, Niels van Zandweghe, Tristan Vandenbussche en Cedric Burggraeve. Zij hadden bijna een halve minuut voorsprong op de tweede.

(ACR)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!