Brugse en Oostendse boten succesvol in Seneffe

Manon De Clerck. © (Foto ACR)

Koninklijke Roeivereniging Brugge in skiff en een dubbel vier van KRNS Oostende finishen als eerste.

Aan het Hellend Vlak van Ronquières werd zondag het 45ste Internationaal Rivierenhoofd geroeid. In Seneffe waren voor de wedstrijden over een afstand van zes kilometer verschillende U23, beloften en junioren actief. Er werd vooral in kleinere boottypes gevaren.

Bert Verkest van de Koninklijke Roeivereniging Brugge trok in de skiffrace bij de U23 aan het langste eind. Hij finishte voor Gentenaar Arnaud Defraigne in 24:47’46”. Bij de vrouwen bleek zijn clubgenote Manon De Clerck, die de race bij de meisjes U18 won, twee seconden sneller dan de Nederlandse Arlette De Vegt. Bij de junioren in skiff werd Tibo Vivey (KRB) tweede.

De dubbel vier bij de junioren dames van het Oostendse KRNS met Ranie Steen, Astrid Van Roy, Lente Ossaer en Annalies De Blauwe was dan weer het snelst over de afstand.