Brugse cricketclub op weg naar knappe promotie

De Brugse cricketclub
Redactie KW

De Brugse cricketclub doet het uitstekend in de landelijke competitie. In derde divisie prijken ze bovenaan de rangschikking met vier gewonnen wedstrijden. Enkel tegen Antwerp Indians CC moesten ze in de eerste wedstrijd hun meerdere erkennen.

“Dit is een hele verbetering ten opzicht van vorig seizoen”, vertelt kapitein Singh Gurjit. “Toen kwamen we er niet aan te pas. We hadden enkele uitvallers en ook de trainingen liepen niet zoals gehoopt. Daardoor zakten we van tweede naar derde divisie. Maar dit jaar hebben we een nieuwe start genomen en sinds begin dit seizoen loop het als een trein. Als we nog drie wedstrijden winnen, stijgen we weer naar tweede divisie.”

“Er hebben zich ook al een zestal nieuwe jongeren aangeboden en binnenkort starten we weer met een juniorenteam. Kandidaat-spelers zijn natuurlijk altijd welkom hier. Maar onze grote droom, een damesteam, wil maar niet lukken. Een paar jaar geleden hebben we al eens een oproep gelanceerd, maar de respons was heel miniem.”

Internationaal zit CC Brugge ook niet stil. “In augustus organiseren we hier een internationaal tornooi met ploegen uit Nederland, Duitsland en natuurlijk België. We beschikken hier op de ‘Gulden Kamer’ over de mooiste cricketground van het land en daar zijn we het stadsbestuur heel dankbaar voor. Met dit tornooi willen we ons ook tonen aan de buitenwereld, enkel de datum staat nog niet honderd procent vast. Maar die zal binnenkort zeker medegedeeld worden.”

CC Brugge is ook leverancier voor de Belgische cricketploeg, zeker bij de jeugdploegen zijn er enkele internationals te vinden. In de statistieken valt de naam Murid Ekrami op. Deze jongeman uit Afghanistan prijkt bovenaan de rangschikking bij het ‘batting’ met een gemiddelde van 55 runs per wedstrijd. Bij het bowlen staat hij derde met negen wickets in vijf wedstrijden. “Door de problemen in mijn thuisland ben ik twee jaar geleden gevlucht en in België terecht gekomen”, vertelt hij in vlekkeloos Nederlands. “Oorspronkelijk kom ik uit Laghman, een stadje ten oosten van Kaboel, maar ben blij dat ik nu in Brugge mij thuis heb gevonden. Ondertussen ga ik naar school in Eeklo in het OLV-ten-Doorn.”

“Sinds enige tijd maak ik ook deel uit van de Belgische ploeg cricket U19. We trainen heel hard voor 2020 want dan gaan we naar het WK in Australië. Daar maken we als jongeren een goede kans om de titel te pakken. Maar naast het cricket ben ik voornamelijk de Belgische gemeenschap dankbaar voor de kansen die ik hier krijg en ook de warme welkom van de cricketclub hier in Brugge.” (GD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier