Brugsche Rugbyclub krijgt vaste stek op sportpark Gulden Kamer

Redactie KW

De Brugsche Rugby Club, die onlangs promotie naar nationale afdwong, was vragende partij om haar groeiende werking op één vaste locatie samen te brengen.

De Brugsche Rugbyclub telt 104 leden en is vandaag actief op drie verschillende Brugse locaties: aan de Poelweg in Sint-Pieters, op het domein Sport Vlaanderen in Assebroek en bij Rust Roest in Sint-Kruis. Daardoor dient heel wat trainingsmateriaal verplaatst te worden van de ene naar de andere locatie en wordt het almaars moeilijker om de werking van trainingen en wedstrijden op elkaar af te stemmen.

“We zagen een mogelijkheid om de werking te centraliseren op sportpark De Gulden Kamer in Sint-Kruis”, zegt schepen van sport Annick Lambrecht. “Op de Gulden Kamer beschikken we over faciliteiten voor een brede waaier aan buitensporten; voetbal, maar ook sporten die minder in de media komen. Zo legden we een cricketpitch aan, werd ruimte gecreëerd voor padelclub en zijn er trainingsfaciliteiten voor frisbee. Rugby past perfect in dat rijtje.”

Straks ook eigen clubhuis?

Om de rugbyclub te integreren op de site komt er één extra sportveld tegenaan het Zuidervaartje. Twee andere velden worden van verlichting voorzien. “Daardoor zal de rugbyclub over het gewenste trainings- en wedstrijdveld beschikken, en kunnen door de uitbreiding ook de bestaande gebruikers van het sportpark hun activiteiten blijven voortzetten”, zegt de schepen. “De aanleg van het extra terrein en het plaatsen van verlichting is voorzien in 2017.”

Ondertussen bekijkt de rugbyclub de mogelijkheden om op termijn ook een eigen clubhuis op te trekken op het sportpark. Dit clubhuis zou bestaan uit kleedkamers, bergruimte en een cafetaria.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier