Brugsche Rugby Club stelt nieuwe accommodatie voor

Open Rugbydag bij BRC met de dames tegen Hamme. © ACR
Redactie KW

De plannen en de maquette van de nieuwe infrastructuur voor de Brugsche Rugby Club werden zaterdag bekendgemaakt tijdens de Open Rugbydag van BRC in Sport Vlaanderen. Er stonden die dag diverse vriendschappelijke wedstrijden op het programma, zowel bij de heren als de dames.

De Brugsche Rugby Club bestaat vijftien jaar en kent stelselmatig een groei in leden. Ondertussen zijn er dat iets meer dan 150, goed voor twee herenploegen, een damesteam en ook twee jeugdploegen, binnen de U15 en U16. Een unicum voor de club. BRC traint en speelt momenteel wedstrijden op drie verschillende locaties in Brugge, langs de Poelweg in Sint-Pieters, het Zuidervaartje in Sint-Kruis en Sport Vlaanderen in Assebroek. Stad Brugge wil de groeiende club steunen met een nieuwe accommodatie met twee speelvelden aan de Gulden Kamer in Sint-Kruis. Het voorontwerp voor deze infrastructuur is klaar, de volgende stap is het vinden van voldoende financiering voor de realisatie.

De Brugsche Rugby Club beschikt over wellicht goed een jaar over een eigen stek met twee kleedkamers voor teams, twee kleedkamers voor scheidsrechters en een clubhuis met een sportbar op de eerste verdieping, binnen het beperkte budget. Het gaat om een betonnen constructie in twee bouwlagen, met overdekte tribune in groen in het verlengde van de terreinen. Eén veld is enkel voor rugby, het andere zal worden gebruikt in combinatie met voetbal. “Het clubhuis zal tevens op het nieuwe frisbeeveld uitkijken, dat daar bij aansluit omdat het toch wel de bedoeling is dat we samenwerken met de andere sportclubs in de buurt, zodat bijvoorbeeld ook de kleedkamers door hen kunnen gebruikt worden”, aldus coördinator Wim De Bruyne.

(ACR – foto ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier