Brugsche Rugby Club schrijft geschiedenis

In Bloso Julien Saelens in Assebroek won BRC zondag tegen Hasselt RC met maar liefst 127-0. © ACR
Redactie KW

In Bloso Julien Saelens in Assebroek won BRC zondag tegen Hasselt RC met maar liefst 127-0, goed voor de promotie naar derde nationale. Het is de eerste keer dat een West-Vlaamse rugbyclub daar deel van uitmaakt.

Hasselt, dat naar Brugge was afgezakt zonder reservespelers en zelfs één speler minder, was zoals de vele tegenstanders dit seizoen geen partij voor Brugge. Tof is wel dat zij de motivatie hadden om die verre verplaatsing te maken. En zoals het in rugby is, wordt fairplay hoog in het vaandel gedragen. Beide teams gaan zelfs nadien samen iets drinken en eten.

De Brugsche Rugby Club won voor de vijftiende keer dit seizoen, met opnieuw een bonuspunt of vier trys die tijdens een wedstrijd worden gescoord. “We zijn nu kampioen maar we willen met deze mooie statistieken eindigen”, zegt secretaris Bert Willaert. “Alles winnen en zo weinig punten tegen krijgen. Dat is onze motivatie voor de matchen die er nu nog aankomen.”

BRC heeft de voorbije jaren naar deze promotie gewerkt met een mix van ervaring en vooral eigen jeugdspelers. “We willen in derde nationale toch enige zin van betekenis spelen en niet na één seizoen terug degraderen”, pikt voorzitter Jens Mestdagh in. “Er is zelfs meer. Volgend seizoen starten we met een damesploeg in competitie en willen door het overaanbod aan spelers binnen ons eerste team met een tweede seniorenploeg starten.”

De rugbyclub uit Brugge trekt in april nog op toer naar het Ierse Dublin en organiseert in september de Beker van West-Vlaanderen. Het kampioenenfeest is pas in mei voorzien.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier