Bruggeling Tristan Vandenbussche roeit op WK juniores de A-finale

Redactie KW

Tristan Vandenbussche (Brugse Trimm- en Roeiclub) heeft zich zaterdag op het WK roeien in Racice in Tsjechië geplaatst voor de A-finale. De Bruggeling is met zijn zeventien jaar in 2019 nog een extra jaar in de juniorcategorie maar doet het tot nu toe voortreffelijk.

In zijn halve finalerace zette hij dit kracht bij, want hij nestelde zich meteen stevig op de derde plaats in het zog van twee regerende wereldkampioenen, de Amerikaanse titelverdediger Dean Clark en de Australiër Cormac Kennedy-Leveret, vorig jaar op het WK goed voor goud bij de juniores in een dubbeltwee. De Amerikaan won voor de Australiër, Vandenbussche volgde op elf seconden.

De Bruggeling, in Tsjechië gecoacht door gewezen Olympisch roeier Hannes Obreno, zette een tijd neer van 6:56’14”, goed voor de derde besttijd van alle halve finalisten. Vandenbussche verschijnt dus zondag met medaillekansen aan de A-finale. Zijn WK kan alvast niet meer stuk, want hij behoort nu reeds wereldwijd tot de top zes van de 38 deelnemende junior skiffeurs.

(ACR – foto ACR)