Bruggeling Timofey Donskoi is Belgisch kampioen shorttrack bij de beloften

Redactie KW

Zaterdag had in Luna’s IJsstadion in Lommel het Belgisch kampioenschap shorttrack plaats.

Bart Swings en Jelena Peeters kozen voor het lange baan schaatsen en zijn er niet meer bij. Vooral bij de heren senioren werd toch een ferme strijd verwacht, ook al omdat het volledige Be Gold team aan de start kwam. Jens Almey (STKG) uit Knesselare won de nationale titel voor Gert-Jan Goeminne (IRTA) en Ward Pétré (YDS). West-Vlaming Maarten Slembrouck (STKG) werd vierde voor Rino Vanhooren. De 20-jarige Bruggeling, die tevens deel uitmaakt van het Be Gold time had de voorbije week wat last van vermoeidheid door het tot nu toe lange seizoen en kon niet voluit trainen. Zijn club, de Brugse Shorttrack Club (BSC) kwam overigens met elf rijders aan de start.

David en Alexandra Danneel uit Zandvoorde moesten bij de heren junioren en de dames senioren Hanne en Stijn Desmet (IRTA) laten voorgaan. David Danneel was het snelst op de 500 meter, op de drie andere afstanden moest hij telkens favoriet Stijn Desmet laten voorgaan. BSC behaalde tevens met Robin Verhooghe en Daphne Merlevede in beide leeftijdscategorieën naast het zilver ook een bronzen medaille.

Bij de jeugd was er vooral de gouden plak voor Timofey Donskoi bij de heren beloften om te onthouden. De twaalfjarige Bruggeling werd pas zesde op de 222 meter, maar won vooral op de langere afstanden. In het klassement overall werd hij zo eerste voor Warre Noiron (IRTA) en Wolf Dobbelaere (STKG).

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier