Bruggeling Rino Vanhooren mee met Belgische selectie naar EK shorttrack, Vosté niet

Rino Vanhooren mag mee naar het EK Shorttrack. © Facebook/Rino Vanhooren
Redactie KW

Bondscoach Pieter Gysel is met een erg jonge selectie naar het EK shorttrack afgereisd, dat komend weekend in het Russische Sotsji gehouden wordt.

Gert-Jan Goeminne is met twintig jaar de oudste. Jens Almey (19), Stijn Desmet (17), Ward Pétré (18) en Rino Vanhooren (19) zijn tieners. Ook Hanne Desmet, de enige vrouwelijke Belgische starter, is pas negentien. Afgezien van Goeminne zouden nog ze bij de junioren kunnen starten. Dat doen ze een week later ook, als in de Bulgaarse hoofdstad Sofia het WK voor junioren op de agenda staat.

Voornaamste onderdeel voor de Belgen is zaterdag en zondag de aflossing over 5000 meter, het spectaculairste nummer op de 111 meter lange binnenbaan. Voor die strijd in het skating palace Iceberg hebben zich elf landen gemeld. Een finaleplaats zou al een hele prestatie zijn.

Al is Goeminne de oudste, een echte kopman heeft Gysel niet. Die plek was bestemd voor de net iets oudere Mathias Vosté. Het was de bedoeling dat Vosté zijn jonge ploeggenoten op sleeptouw zou nemen. Maar de in de nabijheid van Heerenveen wonende Bruggeling verscheen niet bij de centrale trainingen in Hasselt. Tot ongenoegen van Gysel koos Vosté voor een carrière op de lange 400m. Op de korte afstanden heeft hij dit seizoen aardige vorderingen gemaakt.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier