Bruggeling Mathias Vosté grijpt naast nationaal record op de sprintvierkamp

Mathias Vosté kon net geen nationaal record bij elkaar schaatsen. © Foto ACR
Redactie KW

De 21-jarige Brugse snelschaatser was nochtans uitstekend gestart op de vijfde wereldbekermanche in het Noorse Stavanger.

Tijdens zijn eerste 500 meter ooit op de wereldbeker kon hij het nationale record verbeteren. In de eerste rit van de B-race noteerde Vosté 36,33 seconden. Acht honderdsten sneller dan het oude record dat hij eind december in het Nederlandse Heerenveen klokte.

Tijdens de tweede dag zette Vosté 1.12.23 neer op de 1000 meter, 34ste op 43.

Met een puntentotaal van 42,445 punten na 2 afstanden lag het nationaal record op de sprintcombinatie nog binnen handbereik, met 145,350 punten staat dit nog op naam van Wim De Deyne, tegenwoordig woonachtig in Jabbeke.

Op de laatste dag liep Vosté echter tegen een diskwalificatie aan op de 500 meter. Vosté verprutste op die manier een goede kans op het Belgisch record op de sprintvierkamp en een theoretische startplaats voor het WK sprint. Op grond van de eerste twee afstanden had hij de mogelijkheid het zes jaar oude record van De Deyne uit de boeken te rijden. Na de kilometer van zondag had een tijd van 37.09 volstaan. Op die 1.000 meter reed Vosté naar 1.11.61, een 30ste plaats. (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier