Bruggeling Kurt Deklerck behaalt tweemaal zilver op EK rolstoelpool

14/04/16 om 12:13 - Bijgewerkt om 12:13

Het Europees Kampioenschap rolstoelpool werd dit jaar van 4 tot 12 april gehouden in het Oostenrijkse Sankt-Johann im Pongau. Twee Belgische rolstoelatleten waren present op het EK en Bruggeling Kurt Deklerck sleepte 2 zilveren medailles in de wacht. Deklerck dolf in de finale van de 10-ball discipline het onderspit tegen de Finse uittredende kampioen Tähti, maar in de halve finale van de 9-ball discipline rekende Deklerck af met zijn zwarte beest uit Finland.

Voor Deklerck was dit zeker en vast een geslaagd EK gezien hij, door een schouderblessure aan zijn arm, niet helemaal fit was voor dit EK . Het Europese rolstoelpoolkampioenschap werd georganiseerd door de EPBF (European Pocket billiard Federation) samen met de valide poolspelers en dames. Aan dit kampioenschap namen 20 rolstoelspelers uit Europa deel uit 11 verschillende landen en ze streden onderling in 3 disciplines voor een medaille: 10-ball, 8-Ball en 9-ball.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!