Brugge heeft nu ook eigen rugbyclub voor vrouwen

Redactie KW

De Brugsche Rugby Club hield dinsdagavond een eerste training en kon op een mooie opkomst rekenen.

De Brugsche Ladies trainen samen om een hechte groep te worden, met de bedoeling om in september in ons land in competitie aan te treden. Nu al wordt in onze provincie aan damesrugby gedaan in Waregem en Kortrijk. Rugby wordt gespeeld met 15 spelers op het veld en 7 vervangsters. Een brede kern is dan ook een must. Op de eerste training, dinsdagavond in Sint-Kruis Brugge, waren ruim dertig enthousiaste speelsters, voornamelijk twintigers en dertigers, aanwezig. Enkele onder hen zijn al in een andere sport actief, zoals het krachtbal.

“Passing is belangrijk”

Coach Christoph Vander Stuyft leidt de training en was opgetogen met de opkomst. “Deze eerste training is vooral een introductie en een initiatie, een kennismaking met het rugby. De eerste oefening die we aanleren is vooral de passing. Zoals je weet gebeurt dit achteruit. Daarnaast zijn er basisbegrippen, veelal in het Engels, en tackelen. Achteraf gaan we nog iets drinken. Want de derde helft in rugby is niet onbelangrijk“, lacht de coach.

Voortaan wordt er elke dinsdagavond vanaf 20 uur getraind op het terrein langs het Zuidervaartje, naast tennisclub in ‘t Vrije in Sint-Kruis. De eerste drie trainingen zijn gratis. Stevige sportkledij en een paar voetbalschoenen zijn vereist.

(ACR – Foto ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier