Brons en Zilver voor Indra Medard op EK Skeeleren

08/07/17 om 22:16 - Bijgewerkt om 22:15

Op de laatste dag van het EK Skeeleren op de weg ging het goud naar Swings.

Brons en Zilver voor Indra Medard op EK Skeeleren

Op de laatste dag van het EK Skeeleren op de weg, heeft Zandvoordenaar Indra Medard brons gepakt. Hij maakte, samen met ploegmaat Thomas Vosté en Tibo Vanhove (HEV) deel uit van de Belgische ploeg Juniores A, voor de 5km aflossing. Medard kwam als derde over de streep in de eindspurt.

De marathons op zaterdag werden gereden op een koud en winderig autocircuit. Zwaantje Indra Medard kwam op het podium bij de juniores A. De Fransman Foucher reed lange tijd, met grote voorsprong, aan de leiding. In de voorlaatste ronde werd hij ingehaald zodat er een groepsspurt kwam voor de medailles. Medard werd nipt geklopt voor goud door de Fransman Martin Perry en pakte zilver. Thomas Vosté (ZRC) werd tiende.

Seniores

Bij de dames seniores bleef de wedstrijd heel de tijd gesloten zodat ze moesten spurten voor het goud. De millimeterspurt werd gewonnen door Manon Kaminga (Nl.). Tweede werd de Italiaanse Franceska Lollobrigia, derde de Duitse Hofman. Sandrine Tas, die hard gewerkt had om de groep samen te houden, finishte op de negende plaats.

Bart Swings deed het uitstekend bij de heren seniores. De wedstrijd werd gedomineerd door de Nederlander Ter Haar, die vijf ronden voorop reed met meer dan een halve minuut voorsprong. Drie ronden van hert einde werd Ter Haar bijgehaald door het drietal Nolan Beddiaf (F), Chrispijn Ariëns (N) en onze Bart Swings. Die drie spurtten voor de medailles. Swings won nipt voor Beddiaf en Ariëns. (FRO)

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!