Broers Vandecaveye winnen beachtornooi in Roeselare

De broers Vandecaveye wonnen de volledig West-Vlaamse finale. © Foto Roeselaresport.be
Redactie KW

Het beachvolleybaltornooi in Roeselare leverde de broers Lander en Louis Vandecaveye een eerste tornooizege op in deze beachcampagne.

In een boeiende beslissende derde set klopten de broers Lander en Louis Vandecaveye het gelegenheidsduo Ver Eecke/Baldyck met het kleinste verschil. Een compleet West-Vlaamse finale, want de hoog gequoteerde Anshel Ver Eecke moest in Roeselare zijn vast zandmaatje Tim Lemmens – die op reis was – missen. Maar Jeroen Balduyck vormde een knap alternatief, al moest het duo daardoor wel in de zaterdagse kwalificaties hun stek in de hoofdtabel afdwingen. Zij hielden daarin het verrassend sterke Roeselaarse gelegenheidsduo Dejonckheere/Coolman uit de halve finale en klopten daarin Pirali/Nuijten in twee sets (21-14 en 22-20). De broers Vandecaveye haalden hun finaleticket door in de halve eindstrijd het duo Christiaens/Derom in twee sets gemakkelijk (17-21 en 15-21) terug te wijzen.

Ver Eecke/Balduyck domineerden in de finale de eerste beurt nadrukkelijk en gingen gemakkelijk van 2-3 naar 7-10 om met 13-21 eerste deelwinst in te schrijven. Wel een boeiende eerste herneming waarin de broers Vandecaveye gevarieerd afwerkend een 4-4 naar 10-5 doortrokken. Ver Eecke/Balduyck remonteerden evenwel naar 17-15 als Lander out sloeg.

Een enerverend setslot waarin een foute service van Lander de 20-19 op het bord bracht, maar hij zette die misser aanvallend recht en 21-19. De belle dan maar en daarin ging het gelijk op ook al omdat beide duo’s zelf geregeld in de fout gingen. Zo serveerde Balduyck fout bij 12-12, een knap verdedigde aanval door Ver Eecke kreeg geen vervolg, want Louis verdedigde even sterk en dropte de bal in het achterveld. Balduyck mokerde nog de 14-13 op het bord maar Lander beslechtte daarop 15-13.

“Een zege die deugd doet, ook onze eerste finale deze campagne en al was die eindstrijd niet echt hoogstaand, de spankracht vergoedde veel“, vatte Lander Vandecaveye samen. Bij de dames ook een West-Vlaamse winnaar met het duo Catry/Vandesteene die De Beule/Ruysschaert met 1-2 en setstanden 21-19, 18-21 en 12-15 klopten.

(RBD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier