Broers Valcke scoren op motorcross in Oostrozebeke

© Foto Coghe
Redactie KW

M.C. De Verre Ginstecrossers mocht dit weekend een pak toeschouwers en piloten verwelkomen Dylan Boussy-Jens Mans toonden zich opnieuw zegezeker bij de Zijspannen waar Olivier en Gauthier Valcke in hun eigen achtertuin de beide B-reeksen domineerden.

Dylan Boussy-Jens Mans uit Koekelare en Westerlo lieten er geen twijfel over bestaan wie momenteel de vaandeldragers zijn bij de Zijspannen. In de kortste keren rukten ze op naar de leiding in beide reeksen. Er ontwikkelde zich een harde strijd met Bert Soetaert-Dimitri Vandeursen (Oostrozebeke-Maldegem) die kopstart namen en als derde en tweede onder de geblokte vlag kwamen en tweede werden in de eindstand A. Mathieu Verbrugghe-Michael Dhondt nog een van de thuisrijders en organisator van de cross, finishten in de eerste reeks als tweede en kenden pech in de slotmanche. Kenneth Dierckens-Gianni Dhondt (Wingene-Tielt) werden derde in groep A met vijfde en derde plaatsen. Yens Delmotte-Tom Verbrugghe (Kachtem-Meulebeke) waren in de eerste reeks niet zo goed van start gekomen, maar rukten op naar de koplopers waar zij in de eindfase aansluiting kregen bij een drietal in strijd voor de beste ereplaats. Bij een aanval kwamen ze in aanrijding met Dierckens en het was meteen over en out. In de tweede manche lukten zij nog een vierde plaats.

In achtertuin

Olivier en Gauthier Valcke die ook in hun achtertuin reden werden winnaars bij de Zijspannen B met dubbele reekszege, finish op de achtste en negende plaatsen. Colleen Van Troys-Jurgen Huysentruyt (Meulebeke-Ruddervoorde) werden tweede in groep B, en de derde podiumplaats was voor Daen Valcke-Inés Delmotte (Oostrozebeke), de ladies aan de top, gevolgd door Kelly Debruyne-Jitske De Soete (Poperinge-Wingene).

Stanley Verstraete (Zerkegem) was andermaal de beste bij de Nationalen mx2, in de eerste reeks van start tot finish aan de leiding en de tweede manche na slechte start opgerukt naar de leiding. Christophe Hempte (Spiere-Helkijn) behaalde dubbele reekswinst bij de Masters, en Kristof Calus (Heestert) dubbel tweede.

Heroptreden

Maarten Govaert (Oostrozebeke) was voor eigen volk heel sterk bezig in de koninginnenklasse, tweede in de eindstand achter Wietse Brackman bij de Internationalen mx1 met de vierde en tweede plaatsen. Jorne Tytgat (Kerckhove) mocht mee op het podium na knappe winst in de eerste reeks en vijfde plek na de pauze na slechte start en prachtige remonte. Tim Vandriessche (Menen) mocht de prachtige bloemen aan zijn ma overhandigen als dubbel winnaar bij de Internationalen mx2, waar Jerome Biets (Jabbeke) dubbel tweede werd. Greg Demeulemeester (Kerckhove) was aan heroptreden toe bij de Inters Open B na een rustperiode van een maand na klierkoorts en mocht mee naar de hulde als derde bij de Inters B.

Junior Verhelst (Wingene) werd derde bij de Beloften. Christian Dubaere (Otegem) derde bij de Nieuwelingen B. Maikel Zutterman (Beernem) tweede bij de Experten. Stijn Vynckier (Wielsbeke) lid van de organiserende Ginstecrossers, driedubbel tweede bij de Nieuwelingen mx2, waarbij Alexi Decordier (Tiegem) driedubbel derde werd. Damon Ingels (Maldegem) tweede in de eindstand bij de Juniors mx2 met vierde plaats en reekszege, en derde podiumplaats voor Maxim Decheemaeker (Meulebeke) na zijn twee derde plaatsen. Karel Vanhaecke (Oostkamp) derde bij de Juniors mx1 met de tweede en derde plaatsen.

Jens De Kegel (Koekelare) tweede bij de Quads A met tweede en derde plaatsen, en Bert Bintein (Izegem) winnaar bij de Quads B met dubbele reekszege.

Volgende afspraak op 21 mei op het prachtige spektakelcircuit in het Oost-Vlaamse Herzele.

(GA – foto Coghe)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier