Broers Murray kloppen Goffin en Darcis in dubbelspel, Belgen 1-2 in het krijt in finale

© BELGA
Redactie KW

Groot-Brittannië heeft na het dubbelspel van zaterdag een 1-2 voorsprong genomen in de finale van de Davis Cup tennis tegen België. De broers Andy en Jamie Murray haalden het in een bijzonder sfeervol Flanders Expo in Gent na 2u49 in vier sets van David Goffin en Steve Darcis, het werd 4-6, 6-4, 3-6 en 2-6. De Britten hebben zondag nog één zege nodig om de Davis Cup te winnen, België staat met de rug tegen de muur.

Na de eerste dag stonden beide finalisten op 1-1. David Goffin (ATP 16) had in vijf sets de maat genomen van debutant Kyle Edmund (ATP 100), daarna kon Ruben Bemelmans (ATP 108) niet stunten tegen Andy Murray (ATP 2).

De resterende twee enkelduels (Goffin/Murray en – normaal gezien – Bemelmans/Edmund) zijn voor zondag. Wie drie duels wint, kroont zich tot eindlaureaat van de Davis Cup en mag de ‘Saladier d’Argent’ een jaar in zijn bezit houden. Voor België zou het de allereerste eindwinst zijn, de Britten kunnen de Davis Cup voor de tiende keer (de eerste keer sinds 1936) in de wacht slepen.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier