Brigitte Becue stapt definitief uit de zwemsport

© BELGA
Redactie KW

De voormalige kampioene op de school- en wisselslag gooit definitief de handdoek nu ze haar job bij de Franstalige zwembond kwijtspeelt.


© BELGA

Becue was sinds september in Brussel actief als trainer van enkele jonge talenten, bij wie Basten Caerts en Alexander Trap. Mede dankzij subsidies via het Be Gold-project kon ze hen begeleiden. Maar nu de twee de Franstalige zwemfederatie verlaten, wordt ook de geldkraan dichtgedraaid. Becue ziet haar loon wegvallen en trekt gedesillusioneerd haar conclusies.

“Het is met pijn in het hart, maar als het mij niet gegund wordt is het maar zo”, zegt Becue maandag in een reactie aan Belga. “Ik doe nog verder tot het einde van de week en dan is het gedaan. Ik stap definitief uit de zwemsport. Eerst werd ik bij de Vlaamse zwembond aan de kant geschoven en nu gebeurt dit.”

De 42-jarige Becue, die vier keer deelnam aan de Olympische Spelen, weet nog niet wat de toekomst zal brengen. “Ik zou heel graag actief blijven binnen de sportwereld, maar ik sta open voor alles. Zo zie ik mezelf als ex-topsporter ook in de bedrijfswereld functioneren.”

(BELGA)