Brent Patteeuw wint Beach Run in Blankenberge

Gwendolyne De Deyne en Brent Patteeuw © FR
Redactie KW

Bij de dames ging de zege naar Gwendolyne De Deyne uit Aalter.

Net geen 330 atleten namen, op de dijk van Blankenberge, voor de start van de jaarlijkse 8km Beach Run, de tweede wedstrijd van het Kustcriterium 2017. Bij de heren waren alle ogen gericht op Brent Patteeuw, de lokale triatleet, die erop gebrand was om zijn zege van vorig jaar over te doen. De Blankenbergenaar, die bijzonder fier is dat hij zijn selectie voor Hawai (oktober 2017) heeft afgedwongen, liet er geen gras over groeien. Halfweg liep hij al met een comfortabele voorsprong. Hij verzwakte niet en liep de acht kilometer in 26’03”, 24seconden sneller dan Daan Dhondt uit Kruishoutem. Kevin Kennis (Borgerhout) finishte als derde op 38 seconden. De andere ereplaatsen waren voor Dominique Alleman (Langemark), Stijn De Blander (Ninove) en Davy Stieperaere (Wevelgem).

Bij de dames zorgde veterane Gwendolyn De Deyne, (Aalter), pas terug uit blessure, voor de verrassing. Ze finishte solo in 31’22”, bijna één minuut sneller dan Emely Butseraen (Oostduinkerke), de eindwinnares van het Kustcriterium 2016. Derde werd Joke Coysman (De Pinte), de winnares van de eerste wedstrijd in Zeebrugge.

De derde wedstrijd van het Kustcriterium heeft maandag plaats in Nieuwpoort-Bad, start om 19u., afstand 10km. De deelname is gratis.

(FRO)