Breen wint Condroz Rally, Hostens, Snaet en Vanneste in top-10

06/11/16 om 20:30 - Bijgewerkt om 20:27

De Ierse WK-piloot Craig Breen heeft in een Citroën DS3 R5 de Condroz Rally gewonnen. Veronique Hostens, Davy Vanneste, Robin Maes en Steven Dolfen zorgden voor de meeste opmerkelijke West-Vlaamse prestaties in de afsluiter van het BK.

Breen wint Condroz Rally, Hostens, Snaet en Vanneste in top-10

Davy Vanneste werd in de rally naar de Condroz eerste West-Vlaming. © David Mares

De Condroz Rally mocht met de Ier Craig Breen en de Fransman Stéphane Lefebvre twee WK-rijders verwelkomen. De Citroën-piloten streden van meet af aan mee voor de overwinning in Hoei. Van de Belgen kon enkel Cédric Cherain (Skoda Fabia R5) het tempo volgen, maar de thuisrijder ging zaterdagavond als leider van de baan. Breen nam het commando over en werd op de slotdag niet meer bedreigd door zijn teamgenoot. Het podium werd vervolledigd door Vincent Verschueren en zijn Kortrijkse copilote Veronique Hostens. Met de Skoda Fabia R5 van het Kemmelse Godrive-team moesten ze na een knappe en vooral foutloze wedstrijd slechts 38" toegeven op winnaar Breen.

Chris Van Woensel en Stadenaar Rik Snaet, die eerder dit seizoen de Omloop van Vlaanderen wonnen met hun Mitsubishi Lancer WRC, moesten dit keer vrede nemen met de zevende plaats na mechanische problemen. Menenaar Davy Vanneste werd de eerste West-Vlaamse piloot aan de finish in Hoei. Samen met Eddy Snaet finishte hij met zijn Ford Fiesta R5 als tiende. Steven Dolfen (Peugeot 208 R2) uit Zonnebeke tikte als 23ste en vierde in categorie RC4 aan, ruimschoots voldoende om zijn klassetitel en de vijfde plek in de BK-eindstand veilig te stellen. Fredericq Delplace (Skoda Octavia WRC) verdween zaterdagavond uit koers na een koprol.

Robin Maes pakt ruime Historic-zege

Bij de Historics werd de wedstrijd lange tijd gedomineerd door de Limburger Gunther Monnens, bijgestaan door Chris Debyser. Toen het duo op zondagmorgen aan de kant moest met een defecte aandrijving op hun Transeurope nam Robin Maes (BMW M3) de leiding over. De Kortrijkzaan, die zich in East Belgian Rally al verzekerde van de vice-titel bij de Historics, won uiteindelijk met ruime voorspong. Zonnebekenaar Patrick Mylleville (Porsche 911) en Houthulstenaar Stefaan Prinzie (Opel Ascona 400) werden zaterdag al vroeg geveld door mechanische problemen. Spektakelman Pieter-Jan Maeyaert (Ford Escort MK 2) uit Oekene moest één proef voor het einde de handdoek werpen met een kapotte kogellager.

(JDH)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!