Brandweerman Pieter Bossuyt pakt taekwondobrons op World Police & Fire Games

Pieter Bossuyt, centraal op de foto, had zicht op zilver, maakte pakte uiteindelijk brons. © GF
Redactie KW

De Kortrijkse brandweerman Pieter Bossuyt behaalde brons op de Olympische Spelen voor brandweer- en politielui in Los Angeles. Hij won die medaille in de Koreaanse sportdiscipline taekwondo. “Eigenlijk had het zilver moeten zijn”, aldus Pieter.

Afgelopen maand trokken maar liefst 42 Belgische brandweerlieden richting Los Angeles om deel te nemen aan de World Police and Fire Games, zowat het equivalent van de Olympische Spelen maar dan voor brandweer- en politielui. Zij haalden samen eventjes 62 medailles binnen in verschillende sportdisciplines.

Eén van hen was de Kortrijkse brandweerman Pieter Bossuyt. Hij behaalde brons in de Koreaanse sportdiscipline taekwondo, hoewel het door scheidsrechterlijk falen eigenlijk zilver had moeten zijn, vertelt Pieter: “De kamp voor de derde plaats was eigenlijk best een spannende wedstrijd. Ik leidde de wedstrijd in alle drie de rondes met telkens een paar punten verschil. Tijdens de derde ronde kon ik het hoofd van de tegenstander raken met een traptechniek, wat me normaal drie punten zou moeten opleveren, maar ondanks het feit dat de meeste toeschouwers rondom de mat dit hadden zien gebeuren, werden de punten me niet toegekend.”

Nieuwe poging in 2019

“In de laatste seconden van de laatste ronde kwam mijn tegenstander echter voor te staan met één punt verschil, ik heb de kamp dan ook verloren. Desondanks ben ik blij dat ik mijn eerdere resultaten opnieuw heb kunnen bevestigen. Ik ben de mensen die mij gesteund hebben in dit verhaal zeer dankbaar, in het bijzonder mijn vrouw, maar ook mijn sponsors: de mensen van AG insurance en ANPI, zonder hen was deze deelname niet mogelijk geweest.”

Ook Dries Tailleu, die in Wevelgem woont en brandweerman is in Antwerpen, behaalde een derde plaats. Dit in de discipline ultimate firefighter team. De World Police and Fire Games werden dit jaar voor de zestiende maal georganiseerd en is na de Olympische Spelen een van de grootste sportevenementen ter wereld. (PVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier