Bram Coppens uit Beernem wint Kermisloop in Moerbrugge

Redactie KW

Vrijdagavond vond in de Oostkampse deelgemeente de 14de editie van de Kermisloop plaats. Bram Coppens en Veronique Coene waren de snelste op de 9 km.

De 14de Kermisloop, op een parcours in de schaduw van de kerk van Moerbrugge, bestond uit drie wedstrijden voor de jeugd, een jogging van 3 km en de uiteindelijke wedstrijdloop van 9 km. Samen goed voor 290 deelnemers.

Op de langste afstand nam Bram Coppens uit Beernem meteen het initiatief en bouwde hij bij zijn eerste doortocht een ruime voorsprong uit op Nico Algoet en nog iets meer op Bart Bleyaert en Simon Mestdagh. Bij de tweede doortocht was Algoet wegens liesproblemen uit de wedstrijd gestapt, zodat de voorsprong voor de leider groter werd. Coppens, die na de stadsloop in Brugge en Gent wat minder aan trainen toe kwam en deze maand met zijn levensgezellin Barbara Maveau op stage trekt naar Font-Romeu, won met een ruime voorsprong in 29’39”. Bart Bleyaert uit Knesselaere werd tweede in 30’31”, Bruggeling Simon Mestdagh derde in 31’05”.

Veronique Coene uit Beernem was de snelste vrouw in 36’24”, voor haar streekgenoot Nancy De Baene (36’51”) en de Gentse Ann-Sophie Claeys (37’03”).

De wedstrijd over drie kilometer werd gewonnen door de plaatselijke Maxim Daveloose (10’27”) en Els Wille uit Merelbeke. (14’14”).

(ACR-foto ACR)