Boussy-Boxtaele en Soetaert-Vandeursen delen buit bij Zijspannen in motorcross D’Halve Gaaze

Het duo Soetaert-Vandeursen. © Foto Coghe
Redactie KW

Dat motorcross en natuur perfect met elkaar in harmonie kunnen leven, werd bewezen met deze stofferige zomercross van D’Halve Gaaze in het Pajottenland te Aspelare nabij Ninove.

Het speciale startgedeelte met twee aparte lijnen zorgde alvast voor iets extra.

Dylan Boussy-Kenny Boxtaele (Koekelare-Ooigem) en Bert Soetaert-Dimitri Vandeursen (Oostrozebeke-Maldegem) deelden de buit bij de Zijspannen, waar ook Yens Delmotte-Tom Verbrugghe (Kachtem-Meulebeke) mee het mooie weer maakten. Evenzeer een spannende race bij de Juniors en Nationalen MX1 waar Dylan Delagrense uit Oostende Gianni Vercammen klopte met de tijd.

Zijspannen A+B

Bert Soetaert-Dimitri Vandeursen openden de dans voor drie ronden waarna Dylan Boussy-Kenny Boxtaele, gestart op de derde positie, definitief overnamen. Het duo Soetaert-Vandeursen had vervolgens alle moeite van de wereld om de als vijfde gestarten Yens Delmotte-Tom Verbrugghe op drie te houden. Olivier en Gauthier Valcke (Oostrozebeke) vielen net naast het podium en werden vierde. Het duo Mathieu Verbrugghe-Michael Dhondt (Oostrozebeke) eindigde op de vijfde plaats, voor Geert en Joey Valcke (Oostrozebeke). Na de pauze kregen we van bij de aanhef een zinderende driestrijd te aanschouwen tussen snelstarters Soetaert-Vandeursen en de constant van plaats wisselende duo’s Boussy-Boxtaele en Delmotte-Verbrugghe. Continu bleven zij elkaar bestoken maar positiewisselingen leverde dat niet meer op. Wel zegevierden Boussy-Boxtaele in totaal met de tijd op Soetaert-Vandeursen en dubbele derde Delmotte-Verbrugghe. Olivier en Gauthier Valcke hielden vervolgens tot op de meet Geert en Joey Valcke op vijf nadat Verbrugghe-Dhondt door problemen een ronde aan hun broek kregen gesmeerd. Uiteraard zegevierden zij ook in totaal in de B-klasse en dit voor Kevin Merreel-Michael Verburgh (Ingelmunster) en Viktor Boone-Frederic Van Der Voorden (Meulebeke).

En de solorijders…

Dylan Delagrense (Oostende) mocht met de hulde op het hoogste schavotje plaats nemen. Hij schreef de eerste reeks op zijn naam en finishte als tweede in de slotmanche bij de Nationalen mx1. Christophe Hempte (Spiere-Helkijn) pakte nog maar eens zwaar uit bij de Masters met dubbele reekszege. Hij telt het maximum aan punten in de stand van het Belgisch Kampioenschap. Aaron Spruytte (Kortemark) kwam in beide reeksen bij de Juniors mx2 als derde onder de geblokte vlag, en was daarmee ook derde in de eindstand. Stijn Vynckier (Wielsbeke) werd driedubbel tweede bij de Nieuwelingen mx2 na een keiharde strijd tegen Jarno De Meuleneire. Stijn moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen in Jarno.

Stefaan De Ruyck (Tielt) werd dubbel derde bij de Nieuwelingen B en dat bleek voldoende voor de eindzege. Christian Dubaere (Otegem) mocht mee op het podium als tweede met de vierde en tweede plaats, maar een verschil van drie seconden in de totaaltijd. Julie Vandevelde (Desselgem) werd dubbel tweede bij de Dames Open. Sander Lauwers (Dentergem) verloor de eerste plaats in het eindklassement met amper een seconde bij de Nieuwelingen Open. Sander kwam als reekswinnaar en tweede door de finish en zijn opponent Derobert Masure net andersom. Jonas Vandamme (Beernem) schreef de eerste reeks op zijn naam bij de Nieuwelingen mx1. In de tweede manche moest hij vrede nemen met de vierde plaats, alsnog goed voor de tweede eindstek. Maikel Zutterman (Beernem) was dubbel vierde bij de Experten en derde in de eindstand. Mathieu Lapeire (Menen) werd derde in de totaalstand bij de Quads B.

Flankomloop

Volgende week blijven we in het Pajottenland met de wedstrijd op de flankomloop in de Pendelstraat te Sint-Maria-Lierde. Op zaterdag wordt er weer ruimte gecreëerd voor de jeugd VJMO en Pitbikes en Brommers, waarna op zondag bij MCLB om de punten wordt gestreden door de categorieën Nieuwelingen B + Dames Open, Quads, Inters en Zijspannen.

(GA – foto Coghe)