Bouffier neemt leiding in Ypres Rally, Casier en Tanghe knap zesde en tiende

© VDB
Redactie KW

De Kenotek Ypres Rally is net als vorig jaar een heel spannende bedoening met de zelfde protagonisten als in 2015.

Bryan Bouffier realiseerde vier snelste tijden en is leider met zes seconden voorsprong op Freddy Loix. De Limburger kon nog geen enkele besttijd op de tabellen zetten en moet zaterdag iets verzinnen om voorbij Bouffier te geraken. Oost-Vlaming Vincent Verschueren staat knap derde op amper 17 seconden terwijl Kris Princen en Stephane Lefebvre de top 5 volmaken. Aan West-Vlaamse zijde noteren we een knappe zesde plaats voor Bernd Casier en een tiende plaats voor Claudie Tanghe.

Bernd Casier: “Ik ben blij met onze zesde plaats. We rijden constant met het mes tussen de tanden. Op KP 5 Dikkebus verloren we een 10-tal seconden toen we ons bijna vast reden in de modder. We hebben in ieder geval vertrouwen getankt voor morgen.”

Claudie Tanghe: “Op de eerste proef, in Dikkebus, dacht ik dat we een lekke band hadden en toen heb ik het tempo laten zakken. Dat bleek helaas niet waar en zo verloren we toch een pak seconden. Daarna hebben we het tempo gevoelig opgevoerd, maar dat deden de anderen blijkbaar ook.”

Het hoge tempo zorgde uiteraard voor heel wat slachtoffers.

Alexey Lukyanuk : van de weg op KP1.

Cedric Cherain : van de weg op KP2.

Ghislain de Mevius : van de weg op KP2.

Steven Dolfen : van de weg op KP6.

Jochen Claerhout : radiator kapot op KP5.

Zaterdag wordt er gestart om 10.35 uur voor 10 klassementsproeven. Freddy Loix kan dan op zoek gaan naar zijn elfde zege in Ieper. (FM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier