Bookmakers zien kans op goud slinken voor Obreno en Milanov

© BELGA
Arjan Desante
Arjan Desante Medewerker KW

Hoewel Hannes Obreno en Philip Milanov allebei de finale haalden in hun discipline, krijgen ze bij de bookmakers een kleinere kans op de olympische titel toegewezen.

Hannes Obreno (25) uit Dudzele maakte indruk in de reeksen en de kwartfinale van de roeidiscipline skiff. Gisteren plaatste hij zich bij zijn olympisch debuut ook meteen voor de finale met zes roeiers, maar hij liet daarbij wel ‘slechts’ de zesde tijd noteren. Zeker geen drama voor de West-Vlaming, want zijn halve finale verliep over het algemeen trager dan de andere race en het was al een tijdje voor de finish duidelijk dat hij niet meer voluit hoefde te gaan.

De bookmakers geloofden ook vooraf al in een finaleplaats voor Hannes Obreno. Hij werd voor de halve finales in de skiff op de vijfde plaats genoteerd. Bij winst kon je op sites zoals Unibet en Napoleon Games per ingezette euro er 18 stuks terugkrijgen, voor een plaats in de top drie kreeg je er 4,5 terug. Hoewel hij zich vrijdagnamiddag effectief plaatste voor de finale geloven de bookmakers steeds minder in een stuntzege. Bij winst kan je nu namelijk 23 keer je inzet terugkrijgen. Een podiumplaats lijkt volgens hen wel steeds minder onwaarschijnlijk, want daarvoor wordt driemaal het ingezette bedrag terugbetaald. Met die noteringen wipt Obreno overigens van de vijfde naar de vierde plaats in het lijstje favorieten, volgens de bookmakers althans. Zij zien nog steeds het meest medaillekansen voor Mahé Drysdale, Ondrej Synek en Martin Damir. De finale van de skiff begint op zaterdagmiddag – Belgische tijd – om 15.32 uur.

Ook bookmakers zien moeizame kwalificatie voor Milanov

Terwijl de finaleplaats een doel op zich was voor Hannes Obreno wordt er van zijn Brugse leeftijdsgenoot Philip Milanov (25) nóg meer verwacht. Na zijn tweede plaats op het laatste EK en WK werd de discuswerper op de derde plaats genoteerd bij de bookmakers. Zo kreeg je voor de kwalificaties per ingezette euro 6,50 euro terug bij olympisch goud en amper 1,65 voor een podiumplaats. Enkel wereldkampioen Piotr Malachowski en regerend olympisch kampioen Robert Harting werden hoger ingeschat. In de laatste uren voor de kwalificaties stelden de bookmakers hun noteringen echter een beetje bij – hadden zij de moeizame start van Milanov in hun glazen bol gezien? – naar 7,50 voor winst en 1,90 voor een plaats op het podium.

Bookmakers zien kans op goud slinken voor Obreno en Milanov
© BELGA

Een feilloze voorspelling bleek het inderdaad niet. Robert Harting bleef onverwacht haperen in de kwalificaties en zal niet eens aantreden in de finale, terwijl Milanov lang moest bibberen om zeker te zijn van zijn plaats. Zijn bescheiden worp van 62,68 meter, die net volstond voor de kwalificatie, kon de bookmakers niet overtuigen. Ondanks het uitvallen van medaillekandidaten Harting en Urbanek zetten zij Milanov nu pas op de vierde plaats. Voor een podiumplaats krijg je voortaan 2,5 keer je inzet terug, voor een olympische titel zelfs 12,5 keer. De absolute topfavoriet is Piotr Malachowski, Christoph Harting en Lukas Weißhaidinger staan op plaatsen twee en drie. Het moet echter gezegd dat het verschil met Milanov ook volgens Unibet en co bijzonder klein is, ze schrijven de Bruggeling dus zeker niet af. De finale van het discuswerpen begint zaterdagmiddag overigens kort na het roeinummer van Obreno, namelijk om 15.50 uur.

(AD)