Bokst Yves Ngabu voor Europese titel in eigen Roeselare?

Foto Bart © VDB
Lode Blomme

Als Boxing Team Houtland op donderdag 19 januari in Rome de beursbieding voor de Europese titel bij de cruisergewichten binnenhaalt, is de kans groot dat de Roeselaarse bokser-voetballer die kamp in zijn thuisstad mag boksen tegen de Luikenaar Geoffrey Battello.

Stad Roeselare staat alvast achter het voorstel van manager Filiep Tampere om Yves Ngabu voor de Europese titel in zijn Roeselare te laten kampen. Schepen van Sport José Debels bevestigt: “Alles hangt natuurlijk af van de beursbieding. Als die niet gewonnen wordt, zal Yves Ngabu waarschijnlijk in Luik voor de Europese titel boksen. Maar we zullen er in elk geval alles aan doen om die titelkamp naar Roeselare te halen.”

Geoffrey Battello heeft er al 32 kampen op zitten. Hij won er 27, waarvan 22 met knock-out. Anderzijds verloor hij zijn 5 kampen zelf met ko. Yves heeft dus 12 ronden de tijd om naar de juiste stoot te zoeken.

Intussen is er ook goed nieuws voor Hedi Slimani. De Lichterveldenaar bokst in maart in Akra in Ghana voor de WBC International Silver-titel tegen de Amerikaan Ricardo Gomez. De ideale voorbereiding op een wereldtitelkamp bij de lichtgewichten.”

(IB)