Boksgala Ingelmunster droomt opnieuw van een vol huis

Hakim Ben Ali, met de rode handschoen, bokste vorig jaar ook al in Ingelmunster. Toen tegen Rachid Sali © VDB
Redactie KW

In Emelgem bij Izegem werd vrijdagavond de vierde editie van het Boksgala van Ingelmunster voorgesteld. Op 6 februari staan in de sporthal van Ingelmunster onder andere vijf elitekampen op de affiche.

“Wij hopen weer op een vol huis. Dat mag ook wel als je de profkampen bekijkt die afgewerkt zullen worden”, stelt organisator Wouter Dujardin. “Onze hoofdkamp wordt die tussen de Nederlander Innocent Anyanwu en de Fransman Maidin Elgarni. Het was de bedoeling dat Anyanwu ging kampen tegen Andrea Carbonello, maar die had onlangs een verkeersongeval. Daardoor moesten we uitkijken naar een andere tegenstander. Uiteindelijk zijn we bij een Franse bokser uitgekomen. Maidin Elgarni is een opkomend talent. Anyanwu is er 37, Elgarni pas 22, maar hij won alle vier zijn profkampen die hij tot op heden afwerkte. Bij de amateurs bokste de Fransman 26 partijen, waarvan hij er slechts twee verloor. Dit wordt absoluut de spektakelkamp van ons boksgala.”

“Voor de rest zijn er nog enkele interessante partijen, met Ayoub Nefzi die uitkomt tegen Arnaud Dimidschtein. Faroukh Kourbanov staat in de ring tegenover de Fransman Aurelien Lecoq. Deze laatste won nog maar één partij en verloor er 20, maar staat bekend als een heel offensieve bokser en iemand die niemand vreest. Sheldon Moore staat tegenover de Oekraïner Igor Faniyan en Hakim Ben Ali treft Mouhamed Sder. Naast deze vijf elitekampen hebben we als opwarmer zes amateurkampen met jongens uit de streek”, besluit Dujardin.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier