Boksgala in Tempelhof Brugge heeft last van de warmte

Erik Nazaryan wordt uitgeroepen tot winnaar met een nog duidelijk aangeslagen tegenstrever. © GD
Redactie KW

Het zat de organisatoren van het vijfde boksgala in het Tempelhof in Sint-Pieters Brugge zaterdagavond niet mee.

De vorige editie van enkele weken terug was uitverkocht en gebeurde in een fenomenale sfeer. Zaterdag was het heel wat anders. In een halfvolle zaal werden de hoofdkampen op een drafje afgewerkt. De eerste wedstrijd duurde niet meer dan 2 minuten en toen klopte “King” Artur Turosian uit Asse de Hongaar Daniel Boelik reeds naar dromenland.

Femke “Thunder” Hermans uit Londerzeel liet haar tegenstreefster, de Duitse Klaudia Vigh, drie keer kennismaken met het Brugse canvas. Na 2 minuten vond de scheidsrechter het welletjes en telde de Duitse uit.

Tijdens de derde profkamp stond niemand minder dan Freddy De Kerpel als begeleider langs de ring. Bital Ragoul uit Aalst timmerde even op de lever van zijn Hongaarse tegenstrever Atillo Palko en na een minuut of twee ging die ook al definitief tegen het canvas.

Boom Boom Eric Nazaryan, een Armeense Bruggeling die de top 100 kon bereiken mits winst tegen de Ghanese kampioen, moest zich tevreden stellen met een ander Hongaars opgewarmd lijk. De Ghanees Charles “The crusador” Adamu kreeg geen inreisvisum en het was een koude klus voor Erik om zijn twaalfde opeenvoudige overwinning op zijn palmares te schrijven tegen de Hongaar Adam Gyorkos, een tegenstrever die liever het gevecht uit de weg ging. Na 2 minuten in de derde ronde trof de Bruggeling raak in de lever en ging het licht uit bij de Hongaar.

(GD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier