Bokser Yves Ngabu wil carrière maken in China

Yves Ngabu verdedigt zijn titel in Duitsland. © VDB
Redactie KW

De Roeselarenaar verdedigt binnenkort ook zijn Europese titel EBU bij de halfzwaargewichten.

Roeselarenaar Yves Ngabu, Europees kampioen EBU bij de halfzwaargewichten, zal binnenkort zijn titel voor de tweede keer verdedigen in Sauerland in Duitsland. Zijn tegenstander is de Armeen Noël Gevor die in Hamburg woont. Dat werd in Rome beslist door de EBU.

Maandag werden op de hoofdzetel van de EBU in Rome de enveloppen geopend met de biedingen voor de organisatie van het EBU-titelgevecht. Antwerp Boxing Academy van Renald Devulder bood 40.001 euro, maar de Duitsers zaten daar met 61.305 euro ruim boven. De kamp wordt dus in Duitsland georganiseerd.

Het is de eerste keer dat Yves Ngabu zijn titel mag verdedigen in het buitenland. En dat zal geen gemakkelijke opdracht zijn. Noël Gevor bokste 24 kampen waarvan hij er maar één verloor. Yves krijgt wel een beurs van 40.870 euro.

Eerst naar China

“Wanneer die precies zal plaatsgrijpen, weten we nog niet”, zegt Yves Ngabu’s coach Renald Devulder van de Antwerp Boxing Academy. “De Duitsers stellen 29 juni voor, maar dat gaat niet voor Yves. In juni en juli zitten gaan we voor 6 weken naar China. Ik wil de carrière van Yves verder helpen uitbouwen en dat kan moeilijk in België en zelfs in Europa. De Chinezen hebben interesse in de bokssport. Als ze zelf de boksers niet hebben, dan halen ze die in Europa en Amerika.”

We voeren ginder besprekingen met sportclubs, sponsors en andere betrokkenen. We gaan naar Shanghai waar er een gloednieuwe bokszaal geopend wordt. Wij stellen de Duitsers voor om de kamp eind juli te laten plaatsgrijpen. Afwachten wat de EBU zal beslissen.”

(IB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier