Boezinge boven in Toontjesloop in Sint-Juliaan

Zij maakten de wedstrijd van in het begin met v.l.n.r.: Didier Verstraete, Cedric Callewaert, Dominique Alleman, Joris Moeyaert en de toekomstige winnaar Bjorn Voet. (Foto RB)
Redactie KW

Nadat de jeugd (62) en de joggers (60) de tropische hitte trotseerden werd het zweten en puffen geblazen voor de Toontjeslopers. Kristof Dedier en zijn Toontjesteam kunnen prat gaan op een feilloze organisatie.

Met 352 sportievelingen werden alle Sint-Juliaanse deelnemersrecords neergehaald. Mathias Hoornaert won het joggen voor Gautran Halsberghe. In de Toontjesloop drukten twee Boezingenaars hun stempel op het vertoon. Bij de heren klokte Bjorn Voet af na 27’64″67/100 over de 8,4 km. Langemarkenaar Cedric Callewaert werd schitterend tweede.

Ilse Geldof werd eerste dame. (Foto RB)
Ilse Geldof werd eerste dame. (Foto RB)

Bij de dames dicteerde die andere Boezingse Ilse Geldof de wet, zij werd 23ste en eerste dame. Laura Alleman werd de eerste plaatselijke dame. “Ik wilde mij niet verbranden en liep een controlerende wedstrijd. Een paar maal testte ik mijn medevluchters en wist meteen hoe laat het was. Na Gits en Dikkebus spurtte ik naar mijn derde bloemtuil van het seizoen. Ik beleef een mooie periode, na mijn 7de stek in de Antwerpse massaloop finishte ik regelmatig in de top, vandaag was de hitte mijn andere tegenstrever”, lacht Bjorn.

Voor mij mogen er vier zonnen uitzitten, hoe warmer hoe liever. Ik haat regen en koude. Maandag vertrek ik naar Spanje om daar tot eind augustus wedstrijden te lopen. Vandaag liep ik op 90% van mijn mogelijkheden. Al vlug koos ik het hazenpad en het jeugdige Langemarkse lopertje Laura Alleman doet het ook goed hoor, zij finishte als tweede dame”, stelt Ilse. (RB)