BK zwemmen korte baan voor het eerst in West-Vlaanderen

Redactie KW

Op zaterdag 12 en zondag 13 november hebben in het Brugse S&R Olympia de nationale zwemkampioenschappen plaats.

500 zwemmers uit 75 clubs uit ons land zwemmen er 1.600 wedstrijden.

Na vier jaar in Gent verhuist het BK naar Brugge, naar het zwembad S&R Olympia in Sint-Andries. De organisatie ligt in handen van Flanders Coast Swimmingteam en het Provinciaal bestuur West-Vlaanderen (VZF), met dank aan de provincie West-Vlaanderen en de stad Brugge. Zij en enkele sponsors maakten enkele tienduizenden euro’s voor het evenement vrij, dat overigens voor de eerste keer in West-Vlaanderen plaatsheeft.

Er is de aanwezigheid van olympisch vicekampioen Pieter Timmers, Jasper Aerents, Kimberly Buys, Louis Croenen, Lander Hendrickx, Lorenz Weiremans, Lotte Goris, Jade Smits, Valentine en Juliette Dumont. Basten Caers zegt omwille van een blessure af.

West-Vlaanderen wordt vertegenwoordigd door onder meer Fanny Lecluyse, Jonas Coreelman en Camille Bouden. Elf clubs uit de provincie zullen aan het BK deelnemen, met in totaal 73 zwemmers. De Brugse Zwemkring (BZK) spant de kroon met 14 leden, gevolgd door de Kortrijkse Zwemkring (KZK) met twaalf en Gold Swimming Team met tien.

Opvallend: voor de Roeselaarse Zwemvereniging (RZV) zullen met Tine, Marie en Lisa Borgnonie drie zussen aan het BK deelnemen en dat is toch wel een unicum.

Rugslagzwemmers die hun start wensen te optimaliseren kunnen gebruik maken van de backstroke starting aid. Dit toestel wordt conform de recente FINA- reglementering verplicht aangeboden. Dit hulptoestel zal overigens door de provincie worden aangekocht, zodat de diverse clubs in West-Vlaanderen hier gebruik van kunnen maken.

Volgend jaar dient S&R Olympia in Brugge overigens zo goed als zeker als locatie voor het EK reddend zwemmen.

(ACR)