BK wakeboarden een voltreffer

Aan spektakel geen gebrek. © GD
Redactie KW

De weergoden kon alvast niets verweten worden. Onder een schitterende azuurblauwe hemel vond zaterdag het Belgisch kampioenschap wakeboarden plaats in de jachthaven van Beernem aan de Oude Vaartstraat.

Van klein tot groot toonde zijn kunsten op een plank die aan grote snelheid wordt voortgetrokken door een speedboot. “Je kan het vergelijken met snowboarden, maar dan op het water”, vertelt Wouter Deschrijven, organisator en speaker van dienst op dit evenement. “We zijn natuurlijk uitermate tevreden met het weer. Daardoor kunnen de talrijke toeschouwers genieten van dit spektakel dat toch uniek is in zijn soort”, glundert hij.

In totaal namen een dertigtal deelnemers de start aan de wedstrijd. In de voormiddag werden de reeksen en voorronden gegleden maar het grootste spektakel was zo rond 15 uur te zien toen het tijd was voor de finales. In de finale Open Men werd het een nek-aan-nekrace tussen Michael Callebert uit Izegem en Julien Bonnet uit Etterbeek. Het was de West-Vlaming Michael die aan het kortste eind trok en het hoogste schavotje mocht beklimmen. Naast deze titel verzekerde de winnaar zich van een ticket voor het wereldkampioenschap in Cancun in Mexico. Bij de dames junioren kreeg Aline Bouvry de bloementuil. Verder waren er nog titels voor Thibo De Meyer uit Ardooie bij de junioren en Aurélien Dolhet uit Namen bij de masters.

Winnaar Michael Callebert.
Winnaar Michael Callebert.© GD

Achteraf was het nog gezellig bijpraten aan de verschillende standjes bij dit uitstekend georganiseerd gebeuren. Op naar de volgende editie!

(GD – foto’s GD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier